Move.Link.Engage. predstavlja jedinstveni forum koji podstiče otvorene diskusije i  okuplja stručnjake iz civilnog, poslovnog i javnog sektora, predstavnike nacionalnih, regionalnih i EU institucija, lokalne pokretače promena, akademsku zajednicu, kao i sve aktivne građane i građanke.

MLE je prvi put realizovan 2015. godine. Od tada do danas, cilj konferencije ostao je nepromenjen – promovisanje znanjapartnerstva i odgovornosti, kroz konstantan rad na unapređenju kvaliteta života u zajednici i bavljenje pitanjima od društvenog značaja.

Prethodnih godina, MLE je okupio 150 govornika, koje je imalo priliku da sluša preko 1.650 učesnika, na 45 panela. Ponosni smo što je kvalitet konferencije prepoznalo 13 donatora, koji su nam svojom podrškom omogućili planiranje i organizovanje ovog događaja.

Ovogodišnja konferencija bavi se temom najboljih praksi međusektorske saradnje – od pokretanja dijaloga, do olakšavanja procesa donošenja odluka i kreiranja javnih politika. Biće reči i o preporukama za unapređenje saradnje između javnih vlasti i civilnog sektora, kao i o učešću organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka.

Poseban fokus biće na tome kako ispuniti preporuke iz Izveštaja o napretku Srbije za 2023. i uključiti građane u reforme u vezi sa pristupanjem Srbije EU.