Beogradska otvorena škola kao neprofitna, obrazovna organizacija civilnog društva, već 30 godina, zajedno sa istaknutim pojedincima i predstavnicima civilnog, poslovnog i javnog sektora stvara promene i kreira bolje društvo za sve.

Kroz naše aktivnosti, negujemo javni interes i promovišemo znanje i odgovornost. Pojedince osnažujemo da budu aktivni građani i pokretači društvenih promena kreiranjem i primenom programa obrazovanja, istraživanja i informisanja. Istovremeno, unapređenjem procesa razvoja i sprovođenja javnih politika, radimo na stvaranju boljeg društva u onim oblastima života koje su nam svima važne – dobro upravljanje, energija, klima i životna sredina, obrazovanje, zapošljavanje, evropske integracije i omladinska politika.

Koristeći svoje resurse i ekspertizu, povezujemo civilni, javni i poslovni sektor na inovativne načine i stvaramo prostor za saradnju. Decenijama unazad prepoznajemo organizacije, institucije i kompanije spremne da menjaju i unapređuju sebe, svoje okruženje i zajednicu i razvijamo partnerske odnose sa njima. Na taj način, težimo da povežemo stručnjake koji imaju kapacitet da se bave izazovima u različitim tematskim oblastima i gradimo mrežu eksperata spremnih da menjaju društvo na bolje.